Jeugd

Onze club heeft ook een jeugdafdeling. Ongeveer 20 kinderen komen op vrijdag van 18:30 – 19:30 om te schaken op de club (zie locatie). Zij krijgen les in groepjes op hun eigen niveau met behulp van de zogenaamde stappenmethode.

De boeken van de stappenmethode krijg je als jeugdlid van de schaakclub gratis. Ieder jaar kun je bovendien deelnemen aan het stappen-examen en diploma’s verzamelen. In stap 1 leer je de loop van de stukken, schaakmat, rokade, en-passant slaan enz. Stap 5 is de laatste stap die in groepsverband wordt gegeven en is zeer uitdagend.

Nadat de les is afgelopen (ongeveer half uur) speelt de jeugd fanatiek potjes.

Ook doen zij mee aan externe competities. Om het schaken onder de aandacht te brengen van andere kinderen wordt jaarlijks het schoolschaaktoernooi georganiseerd en bezoeken we scholen.


Lid worden
Alle kinderen kunnen geheel vrijblijvend en gratis twee keer komen kijken op vrijdagavond of ze het leuk vinden. Je doet dan gelijk mee met de les en aansluitend spelen we een paar potjes tegen elkaar. Voor aanvullende vragen kun je het beste contact opnemen met Wouter Visser (zie contact-pagina)