Soester jeugdlid Wouter verslaat GM Max Warmerdam in simultaan

Max Warmerdam is een van de bekendere Nederlandse schakers. Hij kwam dit jaar in het nieuws als secondant van Jorden van Foreest, die pardoes het Tata Steel schaaktoernooi won in januari. Daarnaast haalde Max zijn 3e GM norm in januari en is Max een bekend streamer op twitch.

Wouter had op Lichess al vaker tegen Max geschaakt, maar met snelschaken was het nog nooit gelukt om te winnen. De tussenstand was 13-0 in het voordeel van Max:

Toen de mogelijkheid zich voordeed om in een simultaan (30m+20s) tegen Max te spelen, greep Wouter die kans dus aan. Zijn doel was om zo goed mogelijk te schaken en misschien een gelijkspel te halen. Dat liep iets anders, met dank aan een penning op de dame.

En Wouter wint. Natuurlijk was het “maar” een simultaan zonder ratingpunten, maar toch een leuke ervaring. Na afloop bleek dit de enige verloren partij van Max te zijn. En dat ziet er toch een stuk beter uit op Lichess:

Dit bericht is geplaatst in Jeugd met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.