Interne competitie 2021 – 18e ronde en eindstand

Afgelopen vrijdag was alweer de laatste ronde van de reguliere competitie. Dit jaar met slechts 2 periodes ivm de sluiting in de winter. Maar we gaan gewoon door met schaken de rest van het seizoen. Vrijdag speelde ook Soest 2 thuis tegen Hoevelaken. En hoewel Wouter Terlouw knap wist te winnen van Dirk Veldhuizen (1873), ging de wedstrijd verloren met 2 – 4.

Intern leken de meeste periodetitels al vergeven. Eric heeft alle partijen in de periode gewonnen en is ook terecht de periodekampioen. Hij mag het voor het clubkampioenschap opnemen tegen René die periode 1 won. Voor de ratingprijs tot 1850 werd het toch nog spannend in de laatste ronde, maar Stefan kwam tekort om Jeroen nog in te halen en Jeroen heeft beide periodes gewonnen.

De periodetitel voor de ratingprijs tot 1500 leek lang naar Gijs te gaan en in de laatste ronde was een remise meer dan voldoende voor de titel. Hij mag het voor de uiteindelijke ratingprijs opnemen tegen de winnaar van periode 1 Hans.

Voor de weken tot aan de zomer hebben we een nieuwe mini competitie opgezet, waarbij voor de verandering op 1 avond een wat langere partij (50min + 10sec/zet) wordt gespeeld gevolgd door een kortere (20min + 5sec/zet), gespeeld volgens zwitsers systeem met de mogelijkheid voor 2 avonden byes op te nemen (bij afwezigheid) De winnaar krijgt uiteraard een prijs en de start is elke avond gewoon om 20 uur.

Dan zijn er ook nog 2 reguliere rapidavonden: 6 mei en 3 juni en er komt nog een tweede thema-avond na het spaanse succes…

Dit bericht is geplaatst in Interne Competitie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.