De Driesprong wint Soester Schoolschaken 2022

Vandaag werd het Soester schaakkampioenschap voor basisscholen gehouden. Uiteindelijk hadden we een mooie opkomt met 12 teams van ieder 4 kinderen van onder andere De Buut, 1e van der Hucht, Da Costa, de Insingerschool en De Driesprong.

Iedereen was mooi op tijd aanwezig en de partijen begonnen kort na 14:30 . De kinderen speelde in teams van 4 personen en indien de partij na 10 minuten nog niet was afgelopen werd gekeken naar de hoeveelheid materiaal op het bord. Speler met de meeste punten op het bord wint.

Mooie opkomst met een volle speelzaal!

Na 11 rondes was het overtuigend het eerste team van De Driesprong dat zijn favorietenstatus waar maakte. De eerste twee borden werden bezet door ervaren schakers van de schaakclub. Het team won alle partijen en behaalde 42.5 bordpunten uit een maximale 44 punten! De eerste drie borden van De Driesprong wonnen zelfs alle partijen! Gelukkig was er voor alle kinderen een medaille, zodat iedereen kan terugkijken op een mooie schaakervaring en we hopen volgend jaar weer veel kinderen terug te zien.

De Driesprong neemt de wisselbeker opnieuw mee naar school en mag een team afvaardigen naar de regionale kampioenschappen in 2023! Veel succes.

Drie van de vier spelers van het winnende team van De Driesprong!

Meet foto’s zijn hier te vinden: https://www.benvanvlierden.nl/Schoolschaak_2022/index.html

De top-3:

  1. De Driesprong (Wouter, Frank, Huub en Hulusikaan)
  2. 1e van der Hucht
  3. Da Costa
Dit bericht is geplaatst in Jeugd, Schoolschaak, Toernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.