Verslag en foto’s simultaan 18 maart

Zaterdag 18 maart zijn 2 simultaans gespeeld in de Raadzaal van het gemeentehuis te Soest ter ere van het 100 jarig bestaan van de Soester schaakclub SSC. In de ochtend speelde clubkampioen Eric de Haan tegen 14 jeugdspelers. Jammer genoeg voor de jeugd bleek dat tegen Eric geen kruid gewassen was. Hij kreeg de nodige tegenstand maar wist alle partijen te winnen.

In de middag speelde grootmeester Hugo ten Hertog tegen 22 volwassenen en het aanstormende 12-jarige jeugdtalent Wouter Terlow van SSC. Voor de simultaan begon gaf wethouder Osman Suna een toespraak waarin hij zowel zijn waardering voor de schaakclub liet blijken als zijn liefde voor het schaakspel duidelijk uitsprak. De wethouder voerde de openingszet van de partij van Wouter uit en speelde ook zelf mee. Hugo moest hard werken voor een goed resultaat, maar wist in 3 uur tijd het overgrote deel van de partijen winnend af te sluiten. Alleen in Kevin Rijpert van SSC moest hij zijn meerdere erkennen. Daarnaast wisten zowel de jeugdige Wouter als Hans Bakker hun partij tot remise te voeren. Gezien de sterkte van Hugo betekende dit dat alle drie de spelers een voortreffelijk resultaat hebben geboekt.

Al met al kan gesproken worden van een heel succesvol evenement dat voor herhaling vatbaar is. Zonder uitzondering waren alle deelnemers en belangstellenden heel enthousiast over het evenement en de prachtige locatie waar gespeeld werd. Duidelijk is dat er heel geconcentreerd gespeeld is waarbij zonder meer gezegd kan worden dat het in de Raadzaal nog nooit zo muisstil is geweest!

Foto’s via de website van de fotograaf

Dit bericht is geplaatst in Jubileum, Toernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.