De Rode Loper 4 – SSC1922 2

Door: Rob Prinzen

Op woensdag 11 oktober waren we te gast in het Denksportcentrum in Utrecht. Voor het eerst speelden we op digitale borden, waardoor je heel makkelijk de partijen kon volgen. Ook fijn voor mij, omdat de partijen nog een week op de site van De Rode Loper staan; dat maakt het makkelijk om het verslag te schrijven.
Wouter was als eerste klaar. In een wilde partij vlogen de stukken over het bord; hierbij verloor Wouter een toren, die hij na afloop van een grote uitruil niet meer terugkreeg. Om iets na 9 uur gaf hij op.
Mark speelde op bord 4 een goede partij, maar verloor het grip op het centrum. Toen hij op de 21e zet dameruil wilde vermijden, overzag hij dat hij pardoes mat gezet kon worden.
Gelukkig kon Hans daar een winst tegenover stellen. Na een Franse opening wist hij een goede stelling te bereiken. Op de 21 e zet won hij een kwaliteit. Omdat hij ook al een paar pionnen voorstond gaf zijn tegenstander op.
Ben verspeelde al vrij snel een loper; hij bleef moedig doorstrijden, maar kon de stelling niet redden. Na dameruil werden de mogelijkheden om dreigingen te forceren hem ontnomen.
Rob, spelend met zwart, stond al vanaf het begin moeilijk. Hij moest een wit paard op d6 toestaan, die niet meer verdreven kon worden. Lang wist hij de spanning er in te houden maar na 43 zetten was het pleit beslecht.
Anton hield het langste stand. De partij ging steeds gelijk op en er werd afgewikkeld naar een eindspel met elk een loper en 5 pionnen. Na 42 zetten werd remise overeengekomen.
Zo ging ook de tweede wedstrijd verloren met een 4,5 – 1,5 stand.

Dit bericht is geplaatst in Externe Competitie, Senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.