Oliebollentoernooi 2023

Op een stormachtige vrijdagavond werd er volop geschaakt door jeugdleden, vaders, moeder, broertjes en vriendjes. In totaal deden 13 teams mee en hadden we 75 heerlijke oliebollen en appelflappen gebakken door Gijs. De jeugd (en ouders!) genoten hier zichtbaar van, want na ronde 1 was de helft al op! 

De eerste ronde begonnen we met Damschaken. Een schaakvariant waar de stukken alleen naar voren mogen. Een leuke en uitdagende eerste ronde. In de tweede ronde werd er normaal geschaakt, maar tussendoor waren er speciale opdrachten. Ik heb er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de Kerstmannen (Wouter Terlouw en vriend) niet zou winnen. Met het wisselende van bord met een teamgenoot, het van het bord halen van 1 stuk naar keuze, klok aan de andere kant van het bord zetten en zelfs het wisselen van kleur met je tegenstander was niet genoeg om Wouter van winst af te houden. Na ronde 2 hadden nog 4 teams de maximale score. 

Wellicht dat een kansspel grotere kansen geeft om punten af te pakken. In ronde 3 stond een pakje kaarten centraal. Rode kaart is wit aan zet en zwarte kaart is zwart aan zet. Na deze ronde stonden de Kerstmannen alleen bovenaan. In ronde 4 gingen we Lawineschaken. In deze schaakvariant speel je naast een eigen zet ook een pion van de tegenstander. Zo ontstond er een leuk matje na:

  1. e4 (f6) – d5 (c3)
  2. Dh5# (g5)

In ronde 5 werd het bekende Hands & Brains gespeeld. Na afloop van deze ronde hadden 5 teams 6 punten en 4 teams 5 punten en 1 team had 10 punten. In de laatste ronde werd er hard gestreden voor plekken 2 en 3.  Uiteraard is een Oliebollentoernooi niet compleet zonder Doorgeefschaken. Voor sommige jeugdleden was dit nog niet, dit was te zien aan de grote hoeveelheid stukken die naast het bord bleven staan. Na afloop van de ronde had 1 team 7,5 punt en 3 teams 7 punten. Hierdoor kwam er een verlenging die gewonnen werd door De Super Sterren.

Hieronder de winnaars van het Oliebollentoernooi:

1e plek: De Kerstmannen (Wouter Terlouw en Huub Kliphuis)

2e plek: De Pechvogels (Dirk Takke en Reinier Takke)

3e plek: De Super Sterren (Hulusikaan Çevik en Yagizhan Çevik)

Stefan Florijn

Dit bericht is geplaatst in Jeugd, Toernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.