Paastoernooi jeugd

Na jaren van afwezigheid hebben we op Goede Vrijdag het Paastoernooi nieuwleven ingeblazen. Het thema was “Het laatste avondmaal”. We begonnen met hetmaken van vier gelijke teams. In elk team zaten schakers uit Stap 1, 2, 3 en 4. In dezaal stonden 2 lange rijen tafels met ieder 6 schaakborden. De kinderen gingen iederaan een bord staan en mochten 1 zet doen. Daarna liepen ze naar het volgende bordom een zet te doen. Uiteraard moest er een paasei gegeten worden als ze aan hethoofd van de tafel kwamen! Het langs de borden lopen zorgde voor de leukstepartijen. De mooie plannen werden niet altijd opgevolgd door degene die daarna eenzet mocht spelen. Zo heb ik meerdere keren gezien hoe ongedekte stukken nietgeslagen werden, mat in 2 gemist werd en briljante zetten ongedaan gemaaktwerden door een teamgenoot. Het was een geslaagde en dolle avond!

Elk team speelde 1 keer tegen elkaar en tot aan de laatste ronde ging het redelijk
gelijk op. Uiteindelijk bleef 1 team ongeslagen en zijn ze de terechte kampioenen!
Gefeliciteerd Casper, Evan, Dirk, Emmett, Sam en Tom!

Winnaars van het Paastoernooi
Dit bericht is geplaatst in Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.